top of page

Ready to HYROX

Updated: May 15, 2023


hyrox

Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou. Idem na súťaž HYROX

Vždy som s obdivom sledoval príspevky na sociálnych sieťach, keď niekto pridal, že dostal pozvanie na nejakú súťaž. Pomyslel som si: " to musí byť aká pecka, príde ti mail, že ťa chcú na súťaži " a tam to skončilo. Ani vo sne by ma nenapadlo že sa niečo také stane aj mne. Ale, sny sa plnia. JE TO TAK, je to k...a tak! A ešte keď si za nimi idete, raz to príde. Len treba ísť a nenechať sa odradiť. NIKDY! a ničím.

hyrox

A potom som si našiel mail:

top4fitness

Ahoj Peťo,

V mene tímu Top4Fitness by som ťa rada pozvala na fitness súťaž s názvom Hyrox...

Boli by sme nesmierne radi, keby si sa k tímu Top4Fitness pridal aj ty, a spolu s nami 1. apríla vycestoval do nemeckého Hamburgu.

Naším zámerom je byť jednotní a zhromaždiť ambasádorov z rôznych krajín, aby sa zúčastnili na súťažiach v rozličných tímoch. Existujú dve možnosti, v akých tímoch súťažiť:

zlavovy kod top4fitness

Ó áno. HYROX poznám už nejaký čas, aj by som si to skúsil, ale nemám na túto súťaž natrénované a koná sa v Nemecku, Španielsku, Amerike... načo to teda riešiť? A načo sa môžem tešiť? Na osem cvikov a po každom cviku na kilometrový beh. Bez prestávky, nonstop.

hyrox discipliny sutaz

Teraz je čas to riešiť. Ako to býva v mojom živote často, nič nejde podľa plánov. Tento rok som chcel robiť výsledky na Spartan Race s našou STG Levice. V januári som sa chystal začať s prípravou, bežecký tréningový plán som mal nastavený v kalendári a bol som pripravený behať šesť krát do týždňa a na tréningoch umierať. Len nech je kondička, a robím výsledky.

hyrox disciplina

Žeby nejaká vyššia moc vedela a zasiahla? V pondelok som mal začať s bežeckým plánom, v nedeľu v noci som sa zobudil s neskutočnou bolesťou žalúdka, nasledovanou rozhovorom so záchodom. Takže v pondelok sa nebehá, navyše sa scenár opakoval aj ďalšiu noc. A tento stav sa ťahal týždeň, neskutočné bolesti žalúdka, nechuť do jedla. Celý týždeň som fungoval len na jednom tanieri ryže a dvoch banánoch denne. Jeden týždeň takto a druhý, stále s bolesťami. Dva týždne v prdeli. Hovorím si, nevadí. Prejde to a idem nato. A potom prišiel mail, takže som dobehal. Ale tá radosť.

hyrox ski erg disciplina

Trénovať som začal, ale úplne inak ako som si predstavoval. Hneď som sa stretol s trénerkou Katkou Kardoš ktorá má za sebou neskutočné množstvo súťaží, v Bostone vyhrala majstrovstvá v halovom veslovaní a momentálne vyhráva súťaže na paddleboarde. Prebrali sme ako by som sa mal pripravovať, stravovať a regenerovať. Po tomto stretnutí som nevedel či sa mám tešiť alebo plakať, keď som počul čo ma čaká. Hlavne spoločné tréningy na veslách a ski ergu. Ďakujem za pomoc.

hyrox vypady sandbag lunges

Ako bude vyzerať moja príprava?

Počas týždňa si užijem 10-12 trénigov. Dvojfázovo pôjdem ráno intervaly na veslách a poobede silový tréning, ďalší deň ma čaká kruhový tréning na štýl súťaže. Čiže dve minúty silový cvik s následným kilometrom na páse. A znovu veslá a silový. Plus do toho zaradiť intervaly na ovále. Budem behať ako škrečok dokolečka.

hyrox farmers carry farmarska chodza

Vážim si, že mi v hoteli vyšli v ústrety a čoskoro nám do fitka pribudne stroj SKI ERG, ktorý potrebujem v príprave, a ktorý časom nahradí niektoré tréningy na veslách. Zabudol som spomenúť, že budem mať aj čisto veslárske tréningy. Je sa načo tešiť. Akurát mám za sebou intervaly na veslách a večer ma čaká silový tréning nôh, len základné cviky.


Držte palce.

210 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page