top of page

Spartanská sezóna 2022 p.2

Updated: May 15, 2023

Začiatok roka by sme mali zhrnutý presne tu.

spartan race sprint samorin

Nasledujúce preteky boli v máji na Slovensku v X-Bionic centre v Šamoríne. Chuť a motivácia na preteky bola väčšia, ale stále to nebolo ono. Behávať som začal poriadne od apríla, Mallorca bola neskutočná a aj prelomová, prišla motivácia a chuť znova makať. Silový tréning išiel bokom a behu som sa venoval naplno čo spôsobilo zmenu váhy z 96kg na súčastných 82kg.

Ešte pred Šamorínom som mal bežať v maďarskom Rakaca-tó, tak sa mi zdá že som tam mal bežať 10 kilometrový Super. Pretek som ale vtedy z osobných dôvodov rád preložil na októbrové Komló tiež v maďarsku.

spartan race sprint samorin

Vďaka krásnemu areálu a dobrej lokalite boli preteky v Šamoríne jedným z najočakávanejších pretekov tohto roku, ak nepočítam 10te výročie Spartan Race ktoré sa konalo na konci leta vo Vechci, kde bol Spartan prvýkrát v Európe. A hlavne to bola rovina, čo prilákalo ešte viac pretekárov. Preteky to boli super, rýchle. Sobotný Sprint som odbehol na vlastné počudovanie veľmi dobre. Vo svojej vekovej kategórii som skončil na 21 mieste, čo ma neskutočne potešilo, hlavne že som to prešiel bez ťažkostí, až som sa čudoval.

spartan race super samorin

V nedeľu sme pokračovali 10 kilometrovým Suprom. Síce som si zmeškal štart, lebo som si nepozrel kedy presne idem ale štartoval som o 10 minút neskôr čo nebol problém. Aspoň som sa dobre zahrial keď som sa utekal do auta prezliecť a potom som išiel behom na štart. Čudoval som sa že sa mi beží lepšie ako v sobotu, problém mi nerobilo ani vliezť do dunaja a ísť v studenej vode po krk. V sobotu som neprešiel rovnováhu a v nedeľu som zase netrafil oštep takže som mal znovu 30 angličákov. Ale prvýkrát som prešiel cez prekážku twister. To bola radosť. Dovtedy som tam mal vždy 30 angličákov, na Ultra bola táto prekážka trikrát a to vtedy premňa znamenalo 90 angličákov. Ku koncu preteku som spomaľoval čo ma trochu mrzelo ale aj tak som dobehol na 17tom mieste. Keď tak pozerám teraz výsledky tak najlepšie som skončil v roku 2020 na Supri na 7mom mieste. Víkend to bol super aj keď dosť vyčerpávajúci. Ale stál zato, dobre mi bolo.

spartan race super samorin

Aby sme nemali dlhú pauzu medzi pretekmi, prihlásili sme do Litovelu na nočný sprint ktorý sa bežal v júni. Nočný Spartan Sprint bol tento rok novinka. Cesta tam nám ubehla rýchlo, na každého Spartana som mal k dispozícii škodovku z autocentra Cyda v Leviciach. Na tento pretek som dostal Škodu Kodiaq tak sa netreba čudovať že cesta bola zážitok. Preteky odštartovali kým sa stmievalo a v polovici trati už bola riadna tma. Všetci sme bežali s čelovkami, ja som tú svoju, teda Filipovu, stratil vo vodnej prekážke keď som sa ponoril, podplával prekážku a vynoril som sa bez nej. Ešte k Filipovi, ten skončil dosť často na jednom z prvých troch miest, zakaždým bol ale zaregistrovaný v kategórii, kde sa výsledky nevyhodnocovali. Tu skončil na prvom mieste len bol v zlej kategórii. Obavu som mal z ručkovania so zablatenými a mokrými rukami ale nakoniec to nebol premňa problém. Tak sa mi zdá že na nočnom som mal len jeden trest keď som potme netrafil oštep. Nevadí, pretek to bol zaujímavý a bolo to príjemné spestrenie od klasických spartanov v kopcoch ktoré dajú viac zabrať. A skončil som na 11tom mieste čo bola super motivácia makať na sebe keď som sa stále posúval vpred.

spartan race sprint night

spartan race sprint night

spartan race sprint night

Na leto som mal naplánované ďalšie preteky, medzi nimi aj Ultra vo Vechci. Ultra sa ale nakoniec nekonalo lebo Filipovi akurát na ten dátum niečo prišlo. Ultra sme mali ísť spolu, tak ako pred rokmi v Liberci. Zaregistroval som sa teda na 21kilometrový Beast. Ktorý som nakoniec aj tak predal. Predstava že by som išiel sám na východ a zničil sa tam a potom ešte cestoval naspäť...

Tak isto skončil ďalší nočný Sprint v maďarskom Váci. Aj som chcel ísť, potom som nechcel, nakoniec som si povedal že pôjdem a na úplný koniec som registráciu dva dni pred pretekom predal. Na preteku som bol, ale nebežal som a spravil som dobre, keď som videl koľko ľudí čaká na prekážkach. Drblo by ma tam.

V lete prišlo ťažké obdobie a nechuť do všetkého, len behať som neprestal. A celkovo som bol bez života tak som sa nato vyskašľal.

Na začiatku leta som mal obdobie, keď som si povedal že s tým končím, úplne. Už nikdy žiadny Spartan Race. Chcel som zrušiť STG Levice a Spartanskú kapitolu vo svojom živote úplne uzavrieť. Stále som bol ale registrovaný na Super v Komló. Pretek mal byť v októbri, tak som to zatiaľ neriešil ale mal som v pláne ho nakoniec aj tak predať.


Takže nasledovala dlhá letná prestávka od Spartanov. Teda prišiel koniec so Spartanmi, posledný mal byť na Tenerife v novembri, ten som zrušiť nechcel. Aj keď pôvodný plán spraviť všetko preto, aby som skončil čo najlepšie, možno aj na bedni umrel spolu somnou a s chuťou pretekať.

spartan race beast tenerife

Na dnes by aj stačilo, o tom čo bolo ďalej napíšem nabudúce a Tenerife sa budem venovať v samostatnom blogu na konci novembra.



63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page